Sep 1, 2011

u gelak..i gelak.....

u marah..i marah la!!


u gurau..i gurau~


u tengking..i tengking la!!

Aug 25, 2011

24th august 2011 will be in memories :)

assalamualaikum readers :P maybe post ni lewat 2 hari but im still wanna share with u ols.. ngee~
uke..kebetulan besday aq jatuh masa bulan puasa ..alhamdulillah 24 august bersamaan dengan 24 ramadhan..so da 24 hari kita berpuasa..:) so pada hari ni memang banyak benda yang jadi dekat aq yang aq tak pernah expect langsung ! hah...dengarkanlah~


kisahnye bermula bila.....
" yaty,pakgen balik naek motor kan?"
"ha ah,nape? kaw pon sama ke? kaw balik bile?"
" balik selasa malam,hah pergilah jumpa pakgen"
" serious?!"
"takkanlah aq nak tipu"

hah..ni antara perbualan aq dengan bani...sampai aq kene nganjing sebab aq asyik tanye bani benda yang sama....bukan ape...sebelum ni pakgen yang suruh aq balik lambat kononnya nak sambut besday aq...uke,punyelah baek aq beli tiket jumaat malam..tapi bila aq dengar bani cakap macam tu..aq rasa mcm .....OH TUHAN..! APAKAH INI SEMUA?!
balik dari kelas cepat-cepat aq tanya pakgen betol ke yang dy balik selasa malam...

"kalau bani dah cakap macam tu,betol la"

ouh shit! meleleh terus air mata aq.....ouh tidakkk~
erm...so aq da tanam dalam hati,tak apelah mungkin lain kali boleh celeb sama-sama...
hah..aq memang tak expect pon yang dy nak kenakan aq sebab...benda ni mana boleh buat main...so aq redha jela...

"malam selasa tu nanti datang la rumah amik barang"

aq tahu dy nak bagi aq hadiah....tapi aq tak sampai hati sebab aq tak ready lagi...ermm...dy nak bertolak pukul 12 mlm...cukup la umur aq 20 tahun...

"paah,malam nanti boleh tolong temankan yaty pergi rumah pakgen tak? sebab dy suruh ambik barang"

nak tak nak..aq minta tolong paah..paah pon uke..dy janji pukul 9...at least aq ade masa lebih sikit nak jumpa dy..tapi paah cakap dy nak hantar buku dekat kawan dy...aq pon risau jugak takut tak sempat ke ape..tapi takkan lah aq nak marah paah...aq minta tolong dy....dy banyak tolong aq....
hah...~ jeng jeng jeng...

aq dengan paah pon sampai rumah pakgen....aq tengok gading da duduk dekat luar..aq tengok rumah dorang da gelap....pastu aq ternampak beg plastik besar dan aq da boleh agak apa ada dalam tu..~

"yaty,pakgen da gerak pukul 10 tadi...dy suruh aq bagi adiah ni....."

aq terus toleh kanan dah tak dengar pa yang gading cakap...laju je air mata aq...betapa terkilannya aq! sampai hati pakgen!!
ermm....

"happy besday to u! lalallala~"

uke...
SURPRISE!
 hahahahhahhahhahah..
aq kene tipu..! aq nampak pakgen :) 
rupanya dy and the geng da plan ..ceit....! 
bagus la...sebab memang real! ahhahaa
terharu sebab aq tak pernah sangka..memang SPEECHLESS abes!

aq nampak pakgen pegang kek...wah..ramainya...sebab ade budak-budak rumah pakgen...fara,azreen...syifa...paah..ina...

terharu sangat-sangat sebab dorang siap goereng bihun..nugget..french fries....macam-macam la...
kali ni airmata gembira+terharu pulak kuar..heheheh...

dan dan dan...
PRANK!
aq kene tepung ...aq ingatkan dah abis..dah la aq pki serba hitam....aduiiii..~ siap kene air..
pakej la tu kan :P 


ni antara gambar-gambar yang aq boleh share... :P
aq dapat adiah dari paah & gading...
canteq! hehehehe.....syg u ols.. ...

dan dari abi 
aq dapat DODO! hahaha...

terima kasih sangat-sangat pada mereka sume yang celeb esday aq....aq terharu sangat!


tapi....tu belum berakhir lagi..bile..~


hah..plan nye nak pergi bukak puasa dekat HUSKI.....tapi tak sangka....ade surprise lagi tuk aq.! 
thanx to kak seha..nik fazlina arwana..ikin...ardila.....dan pakgen...hehehe..
sayang mereka semua!! <3 <3 <3

memang speechless abesla....

dan thanx jugak kepada rumate kuh..
hazlia & hanim....
for the cards..so sweet!~
love both u la..ehehheh...

dan thanx jugak kepada mereka semua yang wish besday aq...
terima kasih semua :P

pssttt..jangan jeles sebab aq dapat 2 kek dalam sehari! :P

Aug 23, 2011

la tahzan yaty....everything will be fine!

uke..ni status aq dekat FB.....ermm..kenapa la tahzan? kompem la hati aq tengah sedih....... :(
lagi 7 jam lagi genap la umor aq yang ke-2o.....
sekejap je aq da mencecah angka 20..rasa macam baru semalam je lahir..hahaha
ermm..bukan nak membebel pasal besday aq ke ape....bukan aq nak mintak hadiah ..dwet ke ape2 jela....xminx pon~

ermm..la tahzan yaty..sebab xdapat celeb besday aq dgn dy...ermm.....tapi apakan daya....
dear...have a save trip uke~ jangan bawak motor laju sangat....ma risau abi..ni 1st time abi balik naik motor..erm..bukan ma marah abi..ma risau..ma risau sangat-sangat...ma tak kesah abi tak dapat sambut besday ma sekali..bukan tu yang ma harapkan...tapi ma nak abi ade dengan ma masa tu..tapi tak apala...bukan abi sengaja kan? ermm...janga lupa pack barang..make sure cukop sume..yg kecik-kecik..~hahahha..
make sure tiap kali stop...kol ma! uke?~ kacau je ma tido...
erm.....ma tak sampai hati nak jumpa abi sebelom abi balik...cedih!~ nak sambut last puasa dengan abi..ermm..pon ma xsampai hati~...

ya ALLAH...ENGKAU selamatkan perjalanan mereka yang akan pulang pada malam ini......peliharalah perjalanan kekasih hatiku ini...moga dy sampai dengan selamat..insyaALLAH....berikanlah dy kesihatan dan kekuatan ketika menunggang...peliharalah dy dari malapetaka....amin~

abi..take care taw..~.....ma sayang abi.....dunia akhirat~

Aug 11, 2011

tentang hati~

mati hidup kembali-butterfingers...
bile aq dengar lagu ni..entahla.dari segi melodi ....lirik..buat jiwa kacau aq jadi tenang..~ 


HATI..heart...
semua orang ada hati kan...tapi aq nak cerita tentang hati aq je...semua orang ada kenangan manis dan pahit dalam hidup....macam tu jugak dengan aq...


ANDARTU?
kenapa ade word andartu?
ermm....pandai-pandaila aq nak search..tapi yang boleh aq conclude pasal andartu maybe sebab hati dorang ni dah kering...takot kecewa lagi....


ermm...~
aq tak nak jadi andartu...aq nak jugak ada family..nak menambahkan umat NABI MUHAMMAD :P insyaALLAH....tapi....buat masa ni hati aq da jadi kering...
maafkan aq wahai insan yang kusayang~ 

dekat sini ade kisah yang nak aq share dengan korang..~
minah vs ali
mereka ni da nak dekat  10 bulan bercintun-cintun ni...
tapi memang di akui la masih terlalu awal nak memahami pasangan masing-masing..
minah ni seorang yang sangat ego..
keras kepala! degil! macam-macam lagilaaa....
minah ni pernah frust sebelom ni..dengan ex sebelom ali ni...
nama ex minah ni ahmad...
mereka kapel setahun..tapi dalam setahun macam-macam yang minah ni rasa...rasa macam kapel dengan tunggul pon ade!
tapi minah ni sabar je dengan ahmad ni...dunia da maju...so minah ni ade MUKA BUKU....awal-awal kenal tu memang manis..tapi bile da separuh jalan...mula segala mesej..comment tak de nye ahmad nak reply..kate nye life dekat matrik tu sebok je memanjang..tapi minah punye life?
kesian minah ni..da macam hamba da dekat ahmad ni
tapi minah ni still tahan dengan perangai ahmad ni..sayang punye pasal..kawan-kawan minah ni da suruh tinggalkan je ahmad..tapi minah ni baek sangat!
sampai 1 masa, ahmad gantung minah ni tak bertali..
minah pon dah tak tahan..minah ajak tipah dengan bedah pergi rumah ahmad ni..agak jauh jugakla rumah ahmad ni tapi hati punye pasal minah sanggop jugak! uh..gila kan minah ni..tapi kalau da sayang~
dipendekkan cerita..minah ni pon jumpe dengan ahmad ni...
face to face..
betapa rindunye minah sebab da lama tak  bersua muka...tak mesej..bayangkan..mesej dengan kol pon ahmad ni tak pernah nak angkat..wat the fish!
dan bermula kisah sedih minah ni..rupa-rupanye ahmad ni nak tinggalkan minah...tapi kenapa bukan ahmad yang jumpe minah? kenapa perlu minah yang jumpe ahmad?
tak kesah la kalau orang nak cakap minah ni yang terhegeh-hegeh dekat ahmad..tapi semua sebab hati..~ minah tolak semua tu tepi...
menangis minah..~ :'(
tapi ahmad tu macam tak de perasaan siap suruh balik..ok! minah balik bersama-sama air mata...naseb baek ada tipah dengan bedah...basah baju tipah dengan air mata minah~
lepas dari tuh..hati minah dah jadi batu..keras macam kerikil!
minah dah tak percaya dekat laki...minah benci laki..
sampailah minah jumpe ali..
awal perkenalan minah dah bagitahu dekat ali semuanye....
tapi ali tetap ungkit pasal ahmad...dalam hati minah..sedih..sayu...terkilan...tapi minah pendam je..
ali cakap minah dah bosan dengan ali..tapi ali tak tahu...
yang sebenarnye..minah terlampau sayang dekat ali...memang minah bosan..tapi bosan dengan kisah ahmad..
tapi ali pikir lain..ali pikir minah dah bosan dengan ali ni..
ali terlalu baek dengan minah ni...jaga hati minah..
minah ni pulak..tak tahu nak cakap mana lagi yang minah ni memang sayang ali..
minah lepaskan ali...tapi minah tahu minah tak leh kehilangan ali..tapi minah terpaksa buat macam tu..takot..takot kalau hati minah saket lagi...kalau ali nak cakap minah ni tak pernah nak jaga hati ali..ali silap..sebab minah jaga hati ali..tapi ali tak nampak...apa yang minah buat dekat ali..ali pandang sepi je....
minah nak lepaskan ali..dengan harapan ali akan jumpe seseorang yang boleh buat ali bahagia..yang  boleh buat ali selalu tersenyum..yang takkan buat ali menangis lagi...
minah sanggop lepaskan ali demi semua tuh..ali perasan tak..tu pengorbanan besar minah buat untuk ali supaya ali bahagia dengan orang laen..supaya ali tak terasa dikongkong..disakiti...tak perlu jaga hati minah lagi...minah sanggop!
biarlah minah yang rasa semua tu pulak..walaupon memang perit tok minah....
maafkan minah..minah nak ali bahagia ..bukan kecewa bila dengan minah..~

erm.....aq pon tak tahulah nak cakap ape da~~~ 

mati hidup kembali- butterfingers

video
mati hidup kembali.
jalan raya terlampau sunyi
untukku terus bermimpi
mataku belum mengantuk lagi
bawa kemana saja ku pergi

tunjukkan ku bulan gerhana
tiada siapa nak ku jumpa
bende yang tiada ku sangka ada
tak mengapa oh tak mengapa

malam semalam gundah gulana
hari ini hari mulia
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

bawa ku hilang dari ingatan
hari ini sehingga esok
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

angkasa penuh dengan bunyian
ku capai sebelah tangan
sebalik awan ada cahaya
bercahayalah selamanya

daku tertawa seorang diri
darah yang mengalir terhenti
fikiran ku melayang-layang
tiada siapa yang perasan

malam semalam gundah gulana
hari ini hari mulia
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

bawa ku hilang dari ingatan
hari ini sehingga esok
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

kembali... 

Aug 6, 2011

ramadhan kali ini~

aq tak nak bebel banyak-banyak....so take a look at this :
roti jala

laka johor

hah~ ape yang aq nak cakap dekat sini....yang aq teringin sangat nak makan benda ni.....mak...tunggu kepulangan ku ye :P


Aug 1, 2011

bicycle and memories~

saje je search,tetibe lak terjumpa pix bicycle ni...teringat kenangan masa kecik-kecik dulu..nak-nak pagi tadi aq ade cerita sikit dekat ana... :)
this is not exactly the bicycle
then the flashback come~
saya norhayati amir hamzah..
inilah aq..
now im studying at UiTM ARAU,PERLIS in course CIVIL ENGINEERING (CONSTRUCTION).
this course is quiet tough for me and i think ENGINEERING is one of the tough course in this world (lec aq cakap la)
i am a diploma's student and 1 more sem to go..aja! aja! :)
this is not what i want to share with u olss~ its all about my past...i think my sweet memories eva i had!

this is my soul ..
(
bukan nak tunjuk ramping uke!)
hah...nape aq upload pix mak aq ni....mak + basikal =......
urmm...
kalau tak kerana mak aq nila aq rasa aq tak merasa nak duduk belajar kat UNIVERSITI
kenapa????
:)
dulu ade seorang budak perempuan yang SANGAT-SANGAT MALAS nak pergi sekolah..masa ni darjah 1..tak tahulah kenapa budak ni mals sangat nak pergi sekolah..mungkin da seronok sangat maen dengan kawan-kawan...tapi budak-budak lain tak de lah pulak sampai malas nak pergi sekolah...
kira tahap DEWA la kemalasan budak ni.....
ish! degil sangat..!
nak tahu sape?
budak tu lah AQ = NORAHAYATI AMIR HAMZAH :)
time nak pergi sekolah je aq cepat-cepat lari masok bilik air,entah ade ape la kat dalam tuh..aq pon tak tahu (sebenarnye nak sembunyi) hahahah
"sepandai-pandai tupai melompat,ciom tanah jugak!"
hahahaha....
mak aq siap tarek aq masok rumah sebab nak siapkan aq pergi sekolah...aq punyelah malas sampai menangis! 
aq pernah lari pergi taman maenan..mak aq cari aq weyh! ahahha
dasyat tak?
aq pernah kene 'HANGER' dengan mak aq...tupon malas lagi nak pergi sekolah..hahahaha....
hah..berbalik pada BASIKAL kat atas tu...~
masa tu,kawan-kawan aq ade yang naek bus sekolah..ade yang mak hanta naek motor,kereta....untunglaaa~ kan.!
tapi mak aq hanta aq naek basikal..aq engat lagi..pattern basikal tu hampir sama dengan basikal yang aq selalu naek dulu..tapi basikal tu warna BIRU :).
agak malu la weyh..aq naek basikal buruk! aq marah-marah mak aq (aq ni hangin sikit)
sebab takot kawan-kawan aq ejek...
nak dijadikan cerita..dari rumah aq ke sekolah tu kene naek bukit...dlm 30 deg je sudut dy..tapi....seorang mak yang susah payah nak siapkan aq pergi sekolah,lepas tu hanta naek basikal....ouh kalau la masa boleh diputar kembali...aq tak nak susahkan mak aq!
setiap hari taw mak aq anta....yang paling kesian dekat adeq pompuan aq..masa tu dah la dy kecik lagi...sebabkan nak hanta aq,mak aq kunci rumah tinggal dy sorang-sorang..kebetulan dekat dengan rumah aq tu ade jual jajan...hah..mak aq umpan dy dengan jajan tu....kat sekolah,hah..macam-macam ragam aq...(biarlah rahsia :) )
tapikan..aq tetap malas nak pergi sekolah....
kenapa la eak?
kesian dekat mak aq...dah la kecik-kecik nyusahkan mak...da besar pon sama gak..ish!
tapi mak aq tak pernah putus asa...sebab da tanggungjawab mak kan...
tapi mak aq hanta aq naek basikal sampai darjah 2 or 3..maybe..lupe la pulak..
alhamdulillah....
aq da rajen sikit pergi sekolah..
sek rendah -sek agama- sek men - sek men teknik - uitm
"cube tengok along kaw tuh...pandai...dapat ni la..tulah...masok u..keje elok.bla bla bla" 
mak aq kalau membebel ayat ni la pames...bukan tok aq je...dekat angah dan adeq2 aq jugak..
kira pembakar semangat la!
aq suka tengok mak aq nanges..masa form 3..form 5..aq tipu result aq....aq cakap result aq terok...aq taw mak aq kecewa....aq nampak muka kekecewaan....
tapi bile aq beritahu result sebenar aq...
nah! kene bebel lagi! hahhaha
maaf mak...kak ti nak tgok kalau result kak ti terok,,ape perasaan mak..nah~ sengal jugak aq ni kan?
lepas je spm...aq dapat MATRIK..FORM 6..U....
aq nak lawan along aq...tapi kene ikut pilihan keluarga...and i chose U..

sehari sebelom masok u..aq sempat muhasabah diri..mak aq pulak ulang tayang cerita masa aq kecik-kecik dulu...
aq nampak mak aq cerita..semangat taw! dan aq nampak mak aq ketawa sampai keluar air mata...
wah...sedih weyh...
" kalau dulu mak tak paksa kaw pergi sekolah,tak rasalah masok u"
aq ingat sampai mati ayat mak aq ni...

sekarang ni..mak aq jadikan aq sebagai contoh tok adeq-adeq aq...along aq da expired! ahaha..contoh tok kawen buleh la...
ahhahaha!
..
mak...kak ti minta maaf sangat-sangat sebab selalu susahkan mak dulu...kalau tak sebab mak..kak ti tak merasa duduk u..dah nak grade mak...semua ni sebab mak...abah pon banyak bagi dorongan..dari segala aspek...hehehe...hahaha..amacam?.

sayang mak abah!!!