Nov 3, 2010

banjir..........hujan......selipar????

Assalamualaikum,,,, :)

agak lama jugak tak meng'update' blog ni....busy dengan final....macam2 la....hah...topik kali ini..: BANJIR..HUJAN..SELIPAR??..hahaha....kenapa aq pilih tajuk ni? sebabnye......adalaaaa~ HAHAHA....kisahnye bermula macam ni.....



KFC ARAU.....
hah..kenapa dengan kfc arau ni?
mcm ni..kisah nye bermula sehari sebelom paper final CSC 125..ade 5 makhluk ALLAH ni,pergi library untuk study bersama2...tapi sebenarnya..plan laen..laen yang jadi..uke..kiv pasal ni..uke..let me introduce that persons...tp secara general la uke...kisah ini tidak ade kaitan dengan yang maseh hidup ataupon yang telah meninggal dunia..TAPI!  cerita ini bukan rekaan semata-mata taw..semuanya BENAR belaka! berlaku depan mata..uke...back to my story..macam ni...lepas study tuh..kami berlima pon cadangnya nak pergi makan..kami pon pergilah ke OREN..tgah hujan ni....redah jugak lapar punye pasal...nak2 macik S(bukan nama sebenar)...HAHAHA....uke..kami makan..dan..oh! hujan makin lebat....tidak!....lepas tu..study..nak balik ni..lepak oren lagi..
macam xpercaya je...
"kalaw x hujan ni..aq da bawak pergi kfc"
hah..kami yang tengah lapa ni..ape lagi..brsemangat..! hahaha
hah....ayat ini..nak taw sape yg cakap?
G(bukan nama sebenar) hahaha..macam x percaya je...dengan hujan lebat ni..padahal sok ade paper killer pukul 9 ..banyak kali kami pikir..dan..JOM MAIN AIR! hahahaha...berbekalkan 2PAYUNG sahaja..kami menapak ke pintu keluar UITM...tapi..kami buleh pulak stop dekat tepi jalan..sebab F(bukan nama sebenar) kol membe dy nak pinjam payung....aq...PG(bukan nama sebenar) dan S(bukan nama sebenar) berserta dengan G(bukan nama sebenar) pun lepak la tepi jalan..buat macam tak hujan je masa tuh..hahaha..seronok !
uke dapat payung...maka,PERJALANAN PUN BERMULA!
 dalam hati masing- masing ni "betol ke ape aq tgah buat ni??" 
hahaahah....papepon..da nak sampai pintu da! uke..naek teksi...berhimpit...naseb baek la PG dok depan ..law tak..macam SARDIN! haahhaa..tapikan...sebelum tuh....masa dalam U..PG wat shuffle..! HAHAHA..aq ngekeh2 ketawa....kelakar...geli hati tengok diorang..rasa-rasanya..dah terkeluar segala ilmu csc sebab asyik gelak je...terok PG dikenakan oleh kami berempat..jgn marah ye PG..
uke sambung...pergi BSN..cucuk duit..aq? maafla ye..abah x bank in duit lagi...HEHEHE...
then..,masokla KFC..PG maseh lagi bershuffle...seronok ye PG?? HAHAHA....uke2....aq cerita...tunggu punye tunggu..uke...sampai SNACK PLATE!(betol ke? asyik ingat lucky plate(MB)).hahaha
tapi..amat terkezut..sebab aq nampak ada 4 j set je..hah....sudah! drama ape pulak ni..haahahah...hah..disebabkan hujan lebat..main air lagi..so,tahap kesejukkan aq da sampai tahap max!

aq x makan..sebab orang depan aq xmakan..dy makan burger je..(sebenarnya segan,karang terserlah ketidaksopanan aq) hahaha..padahal G,F ngn S da nak abis makan...kami xmakan lagi..lepas tu..makan la jugak....HABIS! lepas tu bertolak balik..
naik teksi..adeh..macam2 jadi sebenarnya..tp biala jadi kenangan kami.. :)
big thanx to UNCLE MAN sebab hanta kami masok dalam...lepak mushroom sekejap..lepas tu aq,S ngn F pulang la ke kolej dengan pantasnya! (xtahan nak date dengan CIK TAN) hahahaha....

yang pasal SELIPAR tu...pasal shuffle la sebenarnya...sampai kering gusi gelak..kalau boleh tercabut gusi ni..dah tercabut agaknya...HAHAHA...memang gila kerja yang kami buat sepanjang hari tu...esok nak exam ni....nasib baik la tak demam...ALHAMDULILLAH..~
lepas tuh..asyik hujan je kat sini..sampai la BANJIR! sebenarnya penyebab utama banjir ni..sebab air kat empangan kene lepaskan..takot pecah dam tuh..karang..1 perlis hilang dalam peta kat bantal PG..hahahah...mula lah tersekat jalan nak masuk u ni...ermm..kedai makan xyah la cite..penat S,F ngn aq merayap semata-mata nak isi perot yang kelaparan..malam ..siang...tak kira..hujan ke tak...kaki ni tetap menapak..semangat tuu~
hah...semalam(2/11)...study math dekat library...tegah hari tu nak pergi makan..tapi..HAMPA!...hancur luluh sebab makanan tak ade...aq pon tepon la mak....ngadu yang aq xcukup makan..hahaha..dan dengan selamba mak aq cakap.."kamu memang..hidup untuk makan"....setakat ni..da banyak kali dengar perumpamaan sebegini..hahaha..kejam nya!lepas tu..pergila study balik...makan petang..hah...ade cerita..haahha
kami pon menapak la ke depan matrik berbekalkan harapan agar perot kami dapat diisi degan cepat..sebab da lapar gila....so,aq S ngn F pun dengan semangat yang ade..keluar la..ceh..tenguk dekat depan matrik ramai orang...cdang nak tengok dekat RPA...pergila...HUH! tutup..hahah..malu nak lalu depan..yela..takot ade mulut2 yang berbicara keji...kami pon lalu belakang kedai dan aq cadang pergi 1 kedai ni..lepas aq survey..ini yg kami dapat.."dik,kami baru tutup kedai"..pada pukul 5+++..ahahahah...so...dengan muka tebal..pergila kedai yg service dy memang 'TIP TOP! la...1 setengah jam tunggu baru dapat makan....NASI GORENG je..air tok sah cerita....telan air liur je...hah..1st time kami makan dalam polistrene kat kedai makan tu sendiri..biasa bungkus..ni x! sebab ai tak de..susah nak basuh pinggan..kami xkisah..tengah lapa...ngap aje! hah..disitu..ade bermacam2 adegan HOT..tak maw cerita..hahaaha..lepas tu..tetiba dengar cerita..BEKALAN AIR DAH TAK ADA...fuh..rasa nak tercabut tahi telinga dengar...isu ini sangat HOT..kalah isu PG wat shuffle..tp rating still xjauh sangat la..hahaha..fuh..mula la gelabah...hah...sebelom tu..kami disajikan dengan macam2 karenah manusia..hahaha....MANUSIA + BULLDOZER...sweet kut..
uke..kami pon menapak masok kedalam U..pot pet pot pet...sampai bilik..aq pun macam lipas kudung..cepat-cepat amek towel..terus mandi..ahahha....sebelum air mula tak ada..baik mandi puas-puas..(peringatan disini: bukan saya yang habiskan air tangki).hahaha...
lepas tu keluar pergi study dengan mereka-mereka lagi... :)

mungkin cerita ni tak lah sehebat PERANG DUNIA 2....tapi cerita ni cukup memberikan 1 kenangan yang sangat manis untuk kami berlima :)
Y(aq la tu)....PG...S.....F...G....
KELAKAR!
to PG...big thanx to u..cuz buat saya asyik nak tergelak je... :)

kenangan SEM 3 ...yang paling best....:)

2 comments:

  1. kenangan ngan miza xdew pown sem neyh..huhu cdenyeeee....................

    ReplyDelete